RSS csatorna

Tudtad?

Posted on

Tudtad, hogy az ősi Kínában az orvosok rendszeres juttatást kaptak a közösség (falu) lakóitól és ezekből a heti járandóságokból éltek? A páciens azért fizetett az orvosnak, hogy egészséges maradjon és nem ezért, hogy meggyógyítsa, amikor beteg. Ha egy orvos páciense megbetegedett, nem fizetett többé az orvosának, amíg az meg nem gyógyította! Megfontolandó lenne egy hasonló rendszer felállítása a mai Világban is. Óriási szerepet kapna a megelőzés. Kevesebb lenne a beteg, az orvosok mutiváltak lennének, hogy pácienseik egészségesek maradjanak. Mindenki jól járna!

Reklámok

About JM

Welcome to My Blog!

4 responses »

 1. A mai világban ez nem nagyon menne, hiszen egészséges ember talán nincs is. A doktorok meg éhenhalnának. Talán a gyógyszergyártók jól járnának, mert nem győznénk a mellékhatások mellékhatásaira is gyógyszert szedni. Nem lennének gyógyíthatatlan betegségek? A megelőzés ebben a világban lehetetlen.

  Más: elég nehezen olvasható az oldal, mivel fekete az alapja.

  Válasz
 2. En azt olvastam errol, hogy a megelozesre fordittotak nagy hangsulyt, es az orvosokat azert fizettek, hogy megfelelo eletveteli tanacsokat adjanak, es ezert kaptak a fizetest, es ha valaki beteg lett, akkor nem kellett az orvosnak fizetni ez igy igaz, Ebben az a nagyszeru, hogy nem ketelkedtek a betegben, biztosak voltak abban, hogy az orvos megelozesi tanacsai voltak helytelenek. Mig a mai vilagban a nyugati orvostudomanyban, az orvos tevedhetetlen, es a betegek nagytobbsege, hypochondriack sajnos.

  Válasz
 3. Hozzateszem az orvosok nagytobbsege szerint

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: