RSS csatorna

Menedékhely Az Elektroszmog Elöl

Posted on

A “Drome” Franciaország Eurre megyéjében található. Érdekessége, hogy átmeneti menedékhelyet kínál azok számára, akik túlérzékenyek az elektromágneses sugárzásra (electro-hypersensitive, EHS).

Számuk nem csekély, hiszen a hivatalos adatok szerint is Franciaország lakosságának 8%-ról van szó. (A legutóbbi becslések szerint ugyanez az USA-ban már 1o%.) Claire Andina, 49 éves nővér, eképpen emlékszik vissza első találkozására az EHS-el, 2oo5-ben. “Azt hittem, hogy szklerózis multiplexem van. Lábaim rángatóztak még pihenés közben is, nem tudtam aludni, melltáji fájdalmaim voltak.”  Philippe, 48 éves mondja: “Egyféle égető érzés ez. Néha még az is tűrhetetlen fájdalommal jár, hogy lemenjek újságot venni. Nem látogatod többé a barátaid. Nem mész el vacsorázni. Gyakorlatilag minden kapcsolatod megszűnik.” Philippe egyetlen módon talál enyhülést – ha kimegy a háza közelében levő kis erdőbe mezítláb sétálni.”

Mickael Heiming, 41 éves mobiltelefon mérnök. “Beletellett egy jókora időbe, mire rájöttem, hogy kapcsolat volt a munkám és a rendszeres fejfájásaim között.” Ők is tagjai a Robin des Toits ( a Tetők Robin Hood-ja) csoportnak, amely harcol az EHS-ben szenvedők jogaiért.

Kevéssé ismert tény (nyilvánvalóan a mobiltelefon szolgáltatók mélyen hallgatnak róla) miszerint az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) is hivatalosan elismeri az EHS-t, mint betegséget. Angliában is betegségként van nyilvántartva.

“Franciaországban a hatóságok elhanyagolják a problémát”. Mindenesetre, a nyomásnak engedve, az illetékesek elhatározták, hogy kísérleti jelleggel csökkentik a relay antennák sugárzását hét francia nagyvárosban.

A csoport Eurre mellett létrehozta az ország első abszolút elektroszmog-mentes parkját. A mobiltelefon használata szigorúan tilos. A látogatók száma folyamatosan növekszik – számukra ez valóban a menedéket jelenti. A helyet hivatalosan is “egészséges zónának” nyilvánították.

Reklámok

About JM

Welcome to My Blog!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: