RSS csatorna

A “Négy Egyezmény”

Posted on

A Toltékokat, a Közép-Amerika területén mintegy ezer évvel ezelőtt élt népcsoportot sok utódjuk (például az Aztékok is) tekinti intellektuális és kultúrális ősének. A Firenzei Kódex (XVI. század) az alábbiakat írja róluk:

“A Toltékok bölcsek voltak. Minden, amit elvégeztek jó volt, tökéletes és csodálatos… Ők a gyógyszertudományok feltalálói… Rajtuk alapul az orvostudomány… És ezek a Toltékok igen bölcsek voltak, gondolkodók, tőlük származik az évek számlálása… Igazságosak voltak. Nem vezettek félre senkit. Szavaik tiszták, jól érthetőek voltak… Termetük magas – magasabbak, mint az emberek manapság… Nagyon odaadóak voltak… És gazdagok.”

Spirituális mestereik, a nagual-ok egy évezreden keresztül tartották titokban őseik bölcsességét. Próféciák jelezték a Tolték nép “Négy Egyezményének” nyilvánosságra hozását, amely “akkor fog bekövetkezni, amikor szükséges lesz a bölcsességet visszajuttatni az emberekhez”. Ez az időszak nem régen érkezett el. Sokat fogunk még hallani róluk.

Álljon itt a Toltékok Négy Egyezménye (természetesen jelentősen lerövidítve).

“Az Első Egyezmény:  Szavaidat tökéletesen válogasd meg!  Mindíg tisztességesek legyenek szavaid! Csak azt mond, amit úgy is gondolsz! Kerüld el az olyan szavak használatát, amelyekkel saját magadnak ártasz – vagy másokról pletykálsz! Szavaid erejét használd az igazság és a szeretet kifejezésére!

A Második Egyezmény:  Ne vedd a szívedre!  Amit a többiek csinálnak, az nem temiattad van. Amit mások mondanak vagy csinálnak az az ő saját valóságuk és saját álmaik kivetítése. Amikor nem veszed magadra a mások véleményét vagy cselekedeteit, akkor nem válsz a szükségtelen szenvedés áldozatává!

A Harmadik Egyezmény : Ne Tégy Feltételezéseket!  Legyen bátorságod kérdéseket feltenni és kifejezni azt, amit valóban akarsz! Olyan világosan értesd meg magad másokkal, amilyen világosn csak lehet, hogy elkerüld a félreértéseket és szomorúságot! Ezzel az egy Egyezménnyel teljesen meg tudod változtatni az életed!

A Negyedik Egyezmény: Mindíg Tedd Meg a Tőled Elvárható Legjobbat!  A legjobb, amit megtehetsz pillanatról pillanatra változik. Más lesz, amikor egészséges vagy és más, amikor beteg. Bármelyek is a körülmények, egyszerűen csak tedd meg a tőled elvárható legtöbbet. Ezáltal el fogod kerülni az önmarcangolást, saját magad becsmérlését és a későbbi sajnálatot.”

 

Reklámok

About JM

Welcome to My Blog!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: