RSS csatorna

Izületi Gyulladás Gyógyulása

Posted on

Steve Garner, 52 éves, West Valley City, Utah, USA, autótechnikus.

“Sok éven át autókat szerelni brutális hatással tud lenni az ember testére, kezeire. Én magam is ezt csináltam, mielőtt az izületi gyulladás megálljt nem parancsolt.

1993-ban diagnosztizáltak vele, állandóan kéz-, boka- és térdfájdalomra panaszkodtam. Azt ezt követő 12 év folyamán rendszeresen, negyedévenként kellett mennem az egyetemi orvosi központ reumatológiai klinikájára kezelésre és kiértékelésre. Az alatt az idő alatt hat különböző gyógyszert kellett szendem. Kivétel nélkül mindegyiknek olyan mellékhatásai voltak, amelyeket nem tudtam tolerálni.

Az egyikük neve Diclofenac volt. A mellékhatások szörnyűek voltak: fejfájás, szédülés, állandó hányinger. Ezt követően az orvosom Methorexate-t írt fel, bár figyelmeztetett, hogy ennek is lesznek nemkívánatos hatásai. Igaza lett! Egy hét elteltével a fájdalom csökkent és a gyulladás is jobb volt, de olyan érzésem volt mintha folyamatosan influenzás lennék, állandóan fáztam, folyott az orrom, szorulásom volt és fejfájással küszködtem.

A fájdalom miatt nem tudtam aludni és ez kihatott a munkahelyi teljesítményemre is. A betegség az összes örömet és magát a célt is kivette az életemből. Nagy mennyiségben kezdtem Ibuprofen fájdalomcsillapítót szedni. Alig segített, a gyulladás mérséklésén pedig még kevesebbet. Így éltem le öt évet.

Aztán 2005-ben nyugdíjba kellett mennem – a kezeimben levő állandó fájdalom és gyulladás kényszerített erre. Lehetetlen volt ezzel tovább dolgozni.

Néhány évvel korábban ajándékba kaptam egy földelt lábalátétet, de túl szkeptikus voltam. Betettem a szekrénybe. Túlzottan is furcsának hangzott számomra, hogy valami ilyesmi hatásos legyen. Most bezzeg a nagy fájdalom arra késztetett, hogy bármit kipróbáljak! Előkerestem a lábalátétet és betettem az ágyamba. Elkezdtem testemet leföldelve aludni. Bárcsak korábban megtettem volna! Már a legelső éjszaka után éreztem a különbséget. Évek óta nem aludtam ilyen jól! A fájdalom és a gyulladás sokat enyhült a néhány nap alatt és négy hét után teljesen eltűnt!

Egy idő elteltével meglátogattam az orvosomat, aki meg volt lepődve, hogy milyen jól vagyok. Látszott az arcomon a megkönnyebbülés. Azt mondta, hogy úgy nézek ki, mintha kicseréltek volna. Megröntgenezte a kezeimet és semmiféle gyulladást nem talált. Örült, hogy “a gyógyszerek sokat segítettek”! Aztán megmondtam neki, hogy már régóta nem szedtem az általa felírt gyógyszereket, viszont testemet leföldelve alszom. Tanácstalanul nézett a szemembe – nem értette a dolgot. Azt is mondtam neki, hogy folytatni fogom a földelést – amit meg is teszek a mai napig is.

Ma, négy évvel később még mindíg teljesen fájdalommentes vagyok. Még egy aszpirint sem kellett bevennem. Ez a dolog gyakorlatilag megváltoztatta az életemet. Annyira jól éreztem magam, hogy visszamentem dolgozni!”

 

 

 

Reklámok

About JM

Welcome to My Blog!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: