RSS csatorna

Változnak Az Idők

Posted on

A fenti címmel igazából az időjárásra gondolok. A mellékelt két képet csütörtökön készítettem Arizonában, a sivatag közepén. Már a megérkezés furán sült el. Egy sima landolást követően hirtelen, szinte fél perc alatt, nagy jégzápor (nem jégeső, hanem jégzápor) zúdult a környékre. Ilyet még sosem tapasztaltam: eső gyakorlatilag alig, csupa-csupa jég (nagy mennyiségben), mennydörgés és villámlás. A következménye az lett, hogy nem engedtek kiszállni bennünket és néhány perc híján extra két órát kellett a repülőben vesztegelni valahol a leszállópálya mellett, félrehúzódva.

Útban a hotel felé készültek a képek. Ekkorra a vihar visszatért, most már eső formájában. Gyakorlatilag percek alatt mintegy 15 centi esett. A taxis morgolódott is, hogy az elmúlt négy évben nagyon megváltozott az időjárás. Szokatlan dolgok történnek.

A képek nem igazán adják vissza a valóságot, de azért látszik, hogy az úton a jobb oldali sáv (és mellette a föld) is víz alatt van. A másodikon már “sekély a víz” és a bátrabbak előzni is merészelnek. Mondani sem kell, hogy néhány órán belül csodálatosan kék ég, este pedig igazi sivatagi csillagos ég köszöntötte a látogatót.

         

Reklámok

About JM

Welcome to My Blog!

One response »

  1. Visszajelzés: Változnak Az Id?k « jozsefminta

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: