RSS csatorna

Az Európa Tanács Véleménye

Posted on

Az Europa Tanács arra a következtetésre jutott, hogy a mobil telefonok és a WiFik használatát be kell tiltani az iskolákban. Miért? Mert “potenciálisan károsak” az emberekre, különösen a “kicsikre”. Szinte ezzel egyidőben a WHO (World Health Organization, az ENSZ egyik legelismertebb szervezete) jelzi, hogy a mobil telefonok “rákkeltő veszélyt” jelentenek, akárcsak például az ólom vagy a kloroform.

Mindíg a gyermekek azok, akik a legnagyobb mértékben szenvedő áldozatai a környezeti szennyeződésnek. Például kis méretük miatt 5O%-kal több légszennyezést szívnak be, mint a felnőttek. Ami az elektromágneses mezőket illeti, a tudományos kutatások szerint a koponyájuk és csontjaik kétszer annyi sugárzást nyelnek el, mint egy felnőtté. Az mélyebben tud behatolni az agyszöveteikbe, amelyek ráadásul jobban vezetik az EM sugárzást a folyadékok és ionok magasabb koncentrációja miatt. A kutatások szerint egy alig két percig tartó mobiltelefon hívás az agy olyan hiperaktivítását idézi elő, amely egy órán keresztül is tarthat gyermekek esetében.

Minthogy megállás nélküli növésben vannak, a gyermekek sejtjei nagy sebességgel osztódnak. Az elektromágneses mezők jelenléte káros hatást fejthet ki. Az eredmény az, hogy a véráramon keresztül toxinok (mérgező anyagok) jutnak el az agyba és ott oxidatív stresszt okoznak, károsíthatják az idegeket, negatív hatással lehetnek különböző agyhormonokra, mint pl. dopamin és szerotonin.

A lényeg: csak üdvözölni lehet a hatóság lépését. És ne feledjük: a felnőttek is ugyanúgy szenvednek a mobil telefonok miatt!

Reklámok

About JM

Welcome to My Blog!

2 responses »

  1. Kérlek, írd ide a forrást, hogy tudjak rá hivatkozni. Köszönöm!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: