RSS csatorna

Mezítláb a Vízparton 2.

Posted on

Nem szoktam a Blogon cikket ismételni, de most kivételt teszek. És ennek egyetlen oka az, hogy a mondanivaló meglehetősen aktuális, így a nyár közepén.

Itt a meleg idő, tombol a nyár. Sokan választjuk annak a lehetőségét, hogy akár a Balatonnál, akár tengerparton pihenjünk. Magam is élvezem ezt nagyon. Én azonban kicsit más szemszögből is figyelem a vízparton, a beach-en sétáló embertársaimat. Az első szembeötlő dolog, hogy milyen sokan viselnek tornacipőt, strandpapucsot vagy valami hasonló lábbelit.

Ilyenkor legszívesebben mindenkihez odamennék és felvilágosítanám, hogy miről is marad le. Bár a vízparti séta mindenképpen jót tesz (friss levegő, napfény, a víz látványa maga is kedves a szemnek), DE (és ez a nagy de!) a legfontosabb kimarad – annak a lehetősége, hogy a létező legjobb helyen és alkalommal kapcsolatba kerüljünk az anyafölddel, magyarán földelve legyünk. Kihagyjuk azt a lehetőséget, amiért tulajdonképpen ideutaztunk: tudniillik, hogy a pozitív töltésű testünk fel tudja szívni a földfelszínen hemzsegő szabad elektronok milliárdjait, lehetőséget adva magunknak, hogy megszabaduljunk gyulladásainktól. Mindezt kellemes környezetben, relaxálva. Márpedig ez csak mezítlábasan lehetséges. A tornacipő, a strandpapucs éppen ellenkezőleg hat – elszigetel bennünket.

Legközelebbi vízparti sétánknál feltétlenül jusson eszünkbe ez. Jelentős szolgálatot teszünk magunknak, ha minél többet  mezítláb sétálunk!

Reklámok

About JM

Welcome to My Blog!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: