RSS csatorna

Egy Újabb Szélhámosság – Hologramos és Mágneses Karkötők

Posted on

Többen is kérdezitek a véleményem azokkal a mágneses vagy hologramos karkötőkkel kapcsolatosan, amelyek az utóbbi hónapokban elárasztották a nemzetközi piacokat. Magyarország sem kivétel. Itt most főként a “Power Balance” márkanéven futó és hasonló, ennek koppintásaként létrejött kütyükre gondolok.

Két részre kell osztani a dolgot. Abba senki nem tud belekötni, hogy ezek a brutálisan túlárazott “csodaszerek” legalábbis nem ártanak. Abba viszont már igen, hogy a reklámokban megjelent félrevezető kijelentések (miszerint a mágneses karlánc “javítja általános erőnlétünket, egyensúlyunkat és hajlékonyságunkat”) már a bűncselekmény határát súrolják (sőt!). Az ausztrál gyártó maga is elismerte, hogy “Nincsen hiteles tudományos bizonyítékunk a kijelentéseink alátámasztására. Tehát félrevezettük vásárlóinkat.” Sőt, felajánlotta a vételár teljes visszatérítését is.

Mindennél ékesebben szól e termékek “hatékonyságáról” az, hogy például az eddig 30 dollárért kínált karláncokat most 2 (azaz kettő) dollárért próbálják eladni Amerikában! És persze “terítik” a világ többi részét. Miért vennél Magyarországon, amikor Amerikában a magyar árak harmincad-negyvened részéért megveheted ugyanazt a hasztalan ketyergét? Ha tudsz angolul, csinálj egy kis Google kutatást az interneten – lehet, hogy egy világ omlik össze Benned, de legalább megtudod, hogy mi az igazság! Ja, hogy sok híres sportoló, színész is reklámozta ezeket a kacatokat? Kérlek olvasd el az idevágó sztorikat és majd megtudod, hogy a hírességek menedzserei jó pénzért mi mindenre rá nem szedik az általuk képviselt “celebeket”!

Némely magyar honlapon már azt állítják, hogy a nevezett dolgok “egyes földsugárzásokat is képesek árnyékolni”, ami brutális nonszensz. És persze figyelmeztetnek (szerintem inkább riogatnak) bennünket arra, nehogy véletlenül “olcsó hamisítványt vegyünk”, mert annak “rezgésszáma nem megfelelő”.

Megjósolom, hogy ez is rendőrségi téma lesz a közeljövőben. A kérdés, hogy hány embert fognak addig becsapni?

A mellékelt képen (alig néhány perccel ezelőtti, friss ár) világosan látható, hogy az eddigi $29,99 ár helyett mindössze $2,09-t kérnek (az eredeti mintegy 6000 Ft helyett mindössze kb. 400 forintot)! “Ön megspórol $27,30-t, azaz 93%-ot”.

Reklámok

About JM

Welcome to My Blog!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: