RSS csatorna

Klinikai Esettanulmányok – Földelt Lepedő

Posted on

84 éves nő. Tünetek: A bal bokán egy nyitott seb, amely 8 hónapja nem gyógyul be. Fájdalom a seb környékén. A kondíció oka egy nem megfelelő csizma viselete. Néhány órát volt rajta, amikor is egy hólyag keletkezett, majd nyílt sebbé alakult, amely nem akar begyógyulni. A páciens különféle kezeléseket kapott egy hasonló helyzetekre specializálódó sebközpontban – eredmény nélkül. Lábában jelentősen csökkent a vércirkuláció. Enyhén biceg és fájdalmat érez.

Alig 3o percnyi lepedőhasználatot követően a páciens jelzi, hogy észrevehetően csökkent a fájdalma. Egy heti használat után 8o% a fájdalomcsökkenés foka. A bicegés megszűnt. A második hét végére a fájdalom teljesen eltűnt.

A mellékelt fotók mutatják a seb begyógyulásának drámai változásait.

A felső sor az alaphelyzetet mutatja. Nem gyógyuló, nyílt seb, halvány szürke bőrszín, amely jelzi a gyenge vércirkulációt. A középső képek egy héttel azután készültek, hogy a páciens a lepedő használatát elkezdte. Jól észrevehetően javult a véráramlás. Az alsó sorban levő képek a két hétnyi lepedőhasználat eredményét mutatják. A seb begyógyult, a környék véráramlása drámaian javult.

Reklámok

About JM

Welcome to My Blog!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: