RSS csatorna

A Tegnapi Internetes Előadás Kivonata – 1.rész

Posted on

Elkövettem egy kis hibát. A beharangozóban “kezdő gyógyító tanfolyamot” írtam, ami félreérthető. Hangsúlyozom, hogy a megtanulandó technikák nem csak un. “egyszerű betegségekben” szenvedők számára nyújtanak segítséget – hanem mindenféle kondícióra megfelelnek! (Lehet, hogy nyakatekerten fogalmazok, de a törvénynek megfelelve próbálom elkerülni a “kezelek” és “gyógyítok” szavakat). Négy kontinensen volt/van mesterem, akiktől rengeteget tanultam. Ezek alapján válogattam ki azokat a “fogásokat”, amelyeket magam is alkalmazok és amelyek rendkívül egyszerűek, objektívek, bárki által megtanulhatók és bárhol, bármikor alkalmazhatók. Az “objektív” szón azt értem, hogy ha a tanultakat megfelelően elsajátítod és azt úgy is alkalmazod, akkor az működni is fog. A szubjektivizmus ki van zárva. Nem szükséges meditatív állapotban lenni, nem kell angyalokat (vagy egyéb entitásokat) segítségül hívni, nem kell fehér (arany, bíbor, stb.) fényt elképzelni – egyáltalán semmit sem kell vizualizálni!

Bárki, aki nyitott és hajtja a vágy, el tudja ezeket sajátítani, mert az energiával történő gyógyítás képessége velünk született tulajdonság, de sajnos nem gyakoroljuk és elfelejtődik. (Hasonlóan az úszáshoz. Minden csecsemő tud úszni, de később nincs alkalma gyakorolni és évekkel később kell bepótolni a mulasztást és ismét megtanulni).

Sajnos, a gyógyító tanfolyamokra jellemző (természetesen tisztelet a kivételnek), hogy a résztvevők belelkesednek a helyszínen – de később nem képesek hatékonyan alkalmazni a technikákat a gyakorlatban. Egyrészt maguk a technikák lehetnek “elvontak” (például ha mellettünk a buszmegállóban valaki összeesik, akkor nem az az első dolgunk, hogy ott a járdán lemegyünk lótuszülésbe és elkezdünk meditálni – ez egyszerűen nem praktikus). Másrészt esetleg túlzottan szubjektívek (a siker függ az alkalmazó pillanatnyi érzelmeitől, stb.). Véleményem szerint a legnagyobb baj azonban az, hogy nem magyarázzák el, hogy az adott technika miért is működik? Mi a tényleges alapja annak, hogy sikeres legyen az alkalmazásuk?

A mi tanfolyamunkon (május 28-29.) az első napon jelentős hangsúlyt fogunk  az alapvető fontosságú dolgok, a miértek megértésére helyezni. Ez nagyban segíteni fogja az egész tanulási folyamatot. A gyógyító tevékenység természetesen erősen gyakorlat-orientált. Mi is erre helyezzük a hangsúlyt. Az elméleti alapok lerakása után jönnek a konkrét technikák és azok elsajátítása. Az első nap délutánján már minden résztvevő képes lesz krónikus fejfájás, hátfájás,  mindenféle izomfájdalom megszüntetésére vagy jelentős enyhítésére, depresszió múlasztására. Csontokat fogunk mozgatni (nem csontkovács  módszerrel, hanem egyszerű kézrátétellel). Javaslom, ha jössz a tanfolyamra, érdemes lehet elhozni társad, gyermeked (a gyerekek különösen hatásos gyógyítók, mert még nem ismerik a felnőttek által kifejlesztett előítéleteket) vagy akár barátod, családtagod, akinek valamilyen fájdalma van, vagy olyan problémája, amitől szeretne megszabadulni!

Reklámok

About JM

Welcome to My Blog!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: