RSS csatorna

Fontos!

Posted on

Ez alapvetően fontos információ mindenki számára!

A sokat emlegetett földelt lepedőn kívül létezik egy másik eszköz, amit mindannapjainkban használhatunk igen nagy haszonnal. Hívjuk magyarul “lábalátétnek”. Ez funkciójában megegyezik a lepedővel, de nappal tudjuk használni például irodában, komputerezés közben, stb.

Az első fotón egy voltmérő eszközt használok, hogy megmérjem testem feszültségét. Amint látható, ez most 27,0 milliVolt. Megjegyzem, hogy meglehetősen egészséges vagyok és általában ennél sokkal magasabb értéket szoktam mérni másokon. 10 milliVolt alatti érték elérése a cél! 1o és 1oo milliVolt között kismértékű abnormalításról beszélhetünk. 1oo és 1ooo között jelentősről, 1ooo milliVolt fölött pedig extrém szituációvan van dolgunk. (Csak megjegyzem, hogy éppen az utolsó amerikai páciensemnél, akit iderepülésem előtti napon kezeltem, a műszer “kiakadt”, mert az illető testfeszültsége 2ooo milliVolt fölött volt. Egyébként nem véletlenül! Majd elmesélem ezt a nem mindennapos sztorit a tanfolyamon.)

Tehát alaphelyzetben 27,o milliVoltot mutat a műszer most nálam. Ezt követően előveszem a lábalátétet, amely a bal felső sarkából kiinduló fehér vezeték segítségével földelve van. Mezítláb rálépek (leföldelem a testem) és a mért érték azonnal 1,7 milliVoltra csökken, ami bőségesen az egészséges 1o mV alatt van (a képen 17-nek látszhat, de ha rákattintasz, látni fogod az 1,7 értéket)! Ez ennyi is marad egészen addig, amíg testem érinti a lábalátétet. Megjegyzem, hogy sokan (főleg irodákban, ahol nem lehetséges mezítláb lenni) nem a láb alá helyezik, hanem fel az íróasztalra (pl. egér pad-ként használják). A lényeg azon van, hogy testünkkel (akár talpunk, akár kézfejünk) érintkezzünk vele. Időközben össze vagyunk kötve az anyafölddel, a gyulladások gyógyulnak.

A “lepedő” ugyanezen az elven működik. Én magam az éjszakai bő nyolc óra mellett (földelt lepedő) nappal is le vagyok földelve, azt mondanám, hogy legalább még négy órát (amikor  a komputeren dolgozok, akkor mindíg). Így aztán elmondhatom, hogy életem legalább felét leföldelve töltöm. Ennek pozitív hatása meg is mutatkozik szépen.

A hóvégi tanfolyamon élőben fogjuk demonstrálni (sok egyéb dolog mellett) a lepedő és a lábalátét hatékonyságát, természetesen mérőműszerekkel, a hallgatók soraiból kikerülő önkénteseken. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! (A tanfolyam részletei holnap lesznek publikálva.)

                                     

Reklámok

About JM

Welcome to My Blog!

9 responses »

 1. Simon Zsuzsa

  Kedves Gyula!
  Kérlek küldj tájékoztatót, hol és mikor lesz pontosan a tanfolyam és mennyibe fog kerülni.
  Üdv, Zs.

  Válasz
  • Kedves Zsuzsa! Holnap lesz publikalva a hivatalos bejelentes a reszletekkel. Udv., Gyula

   Válasz
  • Bencze János

   Szia Gyula! Kérdésem nekem is az lenne, hogy a cikkekben említett földelő eszközök, lepedő ill. lábtámasz hol szerezhető be, ill. milyen összegért. Tanfolyam mikor lesz és milyen díj ellenében? Köszönöm Bencze János

   Válasz
 2. Kedves Gyula! Azt lehet tudni, a cikkekben említett földelő “eszközök” hol szerezhetőek be..és milyen néven vannak forgalomban? Köszönöm….
  Blogodhoz gratulálok, mosolygós szép napokat kívánok, Abonyi Ria

  Válasz
 3. Szervusz Gyula!

  Érdekelne a mobil telefon értéke: pl. böngészés közben, ugyanis akkor érzem a kezem. Tudnál kérlek alapállapotú és egy videót v. oldalt betöltő mobillal csinálni két képet, kérlek/kérünk?

  Nagyon jó a prezentáció, elemaileztem néhány barátomnak! Köszönöm!

  Én is érdeklődöm a lepedő, a “pajzs”, a csukló-/lábtámasz iránt, egész nap géppel dolgozom!

  Én már régóta is a mobil mindig távol tartom magamtól, és pl. a hifi hangfalai mágneses sugárzása is káros hatású, dolby surround rendszer közepén nem szabad ülni: kiszív(at)ja az emberből a vasat – ismerősnél szó szerint a hangfalak elfordítása volt a megoldás!

  Van erről egy Mátrix-stílusú sci-fi a Jonny Mnemonic címmel, aki nem látta, nézze meg!

  Válasz
  • Szervusz Balint!
   Eppen keszitek nehany diat a mikrohullamu sugrazasrol. A mobiltelefon bekepcsolva = tragikus! Hamarosan keszen lesz.

   Válasz
 4. Érdeklődni szeretnék, hogy az említett földelt lepedők hol szerezhetőek be?
  Érdekelne a dolog. 🙂
  Köszönöm…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: